čtvrtek 4. června 2015

Trendy v líčení 2015

  Jako každý rok se jarní líčení nese ve znamení pestrých barev. Vyzkoušejte nejžhavější odstíny určené právě pro tuto sezonu. Vrací se také oblíbené nahé líčení, oční linky nebo výrazné rty. Nebo vyzkoušejte neotřelé tipy na extravagantní večerní líčení.

Pastely

  Kdy jindy se ponořit celá do pastelů když ne zrovna na jaře? Hitem tohoto jara je mentolová, oranžová, světle modrá ale chybu neuděláte ani s jakoukoliv jinou pastelovou barvou. Vymalujte jí celé víčko, udělejte silnou linku (inspirujte se třeba u Fendi), anebo zkuste linku umístit netradičně na spodní víčko jako na přehlídce Julien Macdonald.

Nové oční linky

 I takové klasice, kterou je černá oční linka, se letos na jaře dostalo nového pojetí. Chcete-li zkusit něco extravagantního, omrkněte fotky z přehlídky Ann Demeulemeester, kde se linka blíží spíše černému očnímu stínu s netradiční strukturou. Hitem jsou také nejrůznější grafické obrazce, jaké jsme mohli vidět třeba na přehlídce Louis Vuitton. Pokud chcete spíš něco jednoduššího, namalujte si silné kočičí linky àla Prada nebo zkuste tekutou černou linkou orámovat celé oko (Céline, Saint Laurent).

Glam Rock

  Do líčení očí se vrací metalické stíny a třpytky. Ale pozor, tentokrát spíše v kombinaci s černými linkami a rozcuchanými vlasy v rockovém stylu. Anebo si po vzoru přehlídky Dries van Noten namalujte na ret zlatý piercing!

New nude

  Zdravá projasněná pleť bude hitem asi vždycky, takže není překvapením, že se do popředí zájmu vrací i toto jaro. Letos hraje hlavní roli přirozený jas, takže pokud ještě nemáte rozjasňovač, určitě si nějaký pořiďte. O „trojce", kterou se dá bronzerem krásně vymodelovat obličej, jste možná už slyšela (pokud ne, dočtete se o ní v článku o loňských jarních trendech). Podobně se dá pracovat i s rozjasňovačem – „trojku" veďte opačným směrem, začněte pod obočím, pokračujte podél hrany nosu pod oko a druhý oblouk veďte dolů pod lícní kosti.

Tip: Pro dny, kdy nenosíte make-up vůbec, se pudrová tvářenka nehodí. Pokud chcete tváři přirozeně dodat trochu barvy, zkuste tekutou či krémovou tvářenku. Podobně vám poslouží rtěnka, kterou uděláte na tváři čáru, kterou prsty rozmažete. Berte takovou, která má dost pigmentu a spíše hutnější konzistenci.

Osudové rty

  Trendem jsou výrazné rty, které nikdo nepřehlédne. Nejčastěji se objevovala červená, a to ve všech variantách svého spektra. Hitem je rtěnku do rtů vklepat prsty, aby pusa získala přirozený vzhled a zbavila se lesku. Takové rty se objevily na přehlídce Missoni nebo třeba Topshop. Duo Dolce & Gabbana vsadilo na dramatické vínovo-fialové rtěnky, které bodovaly na podzim, ale ani na jaro s nimi nešlápnete vedle. K tomu si zvýrazněte obočí a vášnivý look àla Sicílie je na světě. Sì!



Žádné komentáře:

Okomentovat