neděle 21. června 2015

Stárnutí, omlazení a co jej ovlivňuje /Epigenetika/ ?

Epigenetika organická paměť života.
  Epigenetika není doposud příliš známý pojem. Napříč tomu se zřejmě jedná o jeden z největších objevů v dějinách lidstva.
  Epigenetika otevírá zcela nový pohled na genetiku a přináší i odpovědi na dosud nezodpovězené otázky života i smrti. Jsme na prahu poznání, jak se živé organismy přizpůsobují prostředí a jak se získané vlastnosti přenášejí na další generace.
   Epigenetika odkrývá tajemství, proč jsme tím, čím jsme a jaké vlastnosti, chování a nemoci předáme dalším generacím pro které to, ale nebude mít zcela determinující / určující/ vliv.
  Většina lidí zná DNA – genetickou informaci, která přechází z rodičů na děti. Tato výbava byla dlouho považována za neměnnou a neovlivnitelnou. Vědecká revoluce, která započala někdy v polovině minulého desetiletí však přinesla na genetiku zcela nový pohled. Ve skutečnosti je DNA ovlivňována řadou faktorů a vlivů, které rozhodují o tom, zda a kdy budou jednotlivé geny DNA aktivovány nebo deaktivovány.
  Zatímco DNA nese genetickou informaci, epigenetika rozhoduje o tom, jak a kdy budou tyto informace použity.
  Aktivování a deaktivování genů probíhá celý život. V průběhu tohoto děje dochází ke změnám, které nemění celou DNA, ale některé úseky zpřístupní, nebo naopak zablokují.
  Tento proces si můžeme představit tak, jako kdybychom měli dva výtisky stejné knihy a pak bychom v jednom výtisku začernily některá slova, odstavce, nebo celé kapitoly.
  Informace by tak dostaly v každém výtisku jiný význam. Na aktivaci a deaktivaci genů se podílí, jak životní prostředí, tak i životní styl. Záleží tedy například na tom, v jakých konkrétních podmínkách žijeme, jak se stravujeme, na množství stresu, kterému jsme v životě vystaveni, jaké fyzické aktivity podnikáme, s kým se stýkáme, jakou práci vykonáváme. To všechno a mnoho dalšího ovlivňuje náš epigenetický profil po celý život a rozhoduje i např. o tom, zda nakonec onemocníme na nemoc, ke které máme genetickou predispozici, či nikoliv.
Existuje přírodní způsob, jak efektivně naladit zpět epigenetiku v několika oblastech. Ptejte se!
Jsou epigenetické změny dědičné?
  Epigenetické výzkumy prokázaly, že faktory životního prostředí ovlivňují vlastnosti organismů. Tyto změny jsou v určitých případech rovněž dále přenášeny na potomstvo. Je to způsobeno tím, že epigenetické mechanismy, jež vytvářejí další informace nad rámec DNA, jsou dále uchovávány v buněčné paměti.

  Tyto překvapivé výsledky byly potvrzeny v řadě vědeckých pokusů. Nejznámějším příkladem je pokus s myšími Aguty. Tyto myši jsou žluté, tlusté a jsou náchylné k diabetu a rakovině.Pokud jsou však samice těchto myší krmeny před a během těhotenství koktejlem vitaminu B12, kyseliny listové a cholinu, rodí převážně hnědé, štíhlé a zdravé potomky. Tyto vlastnosti pak takto narozené myši předávají i svým potomkům.
Jelikož mají myši a lidé stejný počet genů, dají se tyto informace využít i pro lidi. Změny způsobené stravováním, stresem a  životním stylem jsou naštěstí zvratné (reverzibilní) je známo jak s tím zacházet a ovlivňovat přírodními látkami.

                                                                       Autor:  Realizační team Galvanoterapie a  Anti-age

Ptejte se máte-li chuť zjistit víc ???


Žádné komentáře:

Okomentovat