neděle 14. června 2015

Doplňky stravy.

  Doplňky stravy, jsou-li užívány rozumným způsobem, mohou předcházet chorobám stáří a zásadním způsobem snížit náš biologický věk.
  Doplňky stravy nemohou nahradit kvalitní a dobré jídlo, doplňky stravy doplňují výživu na vyšší úrovni. Asi bychom rádi věřili tomu, že jíst zdravou stavu představuje všechno, abychom prospívali, existuje rostoucí množství důkazů, nenáležité užívání doplňků výživy Vás může v kombinaci se stravou přivést na vyšší úroveň zdraví.
  Vysoká hladina určitých tělu přirozených látek může snížit rizika vůči mnoha obvyklým zdravotním potížím spjatým se stárnutím. Proto hrají doplňky stravy důležitou roli pro upevňování zdraví.
  Lidé přijímající optimální dávky základních výživných látek ze své potravy, žijí, vypadají lépe a jsou zdravější než ti, jejichž strava je nutričně neúplná.
  Stále více je však zřejmé, že určité výživové látky poskytují ještě další užitek, jsou-li pro organismus dostupné v množstvích vyšších než jsou ta, která pocházejí z jídla.
  Některé základní nutriční látky mají účinky chránící zdraví na úrovni podstatně vyšší než je ta, která je běžně doporučována. Čím dál více je z vědeckých publikací zřejmější, že hladiny vitamínů, které chrání před avitaminozou, nemohou být tou hladinou, která zajišťuje optimální zdraví na konkrétní individuální potíž. Běžně se doporučuje vzít si multivitamin či multiminerální doplněk. Na základě zkušeností a testu metabolického terénu dáváme přednost individualizaci na základě skutečných potřeb té konkrétní dámy či muže, proto multivitamíny doporučujeme jen minimálně.
  Např. jiné potřeby má pán s rizikem srdečního onemocnění (zde je obecně i bez vstupní konzultace namístě kombinace kys.listové + B6 + B12; omega 3 kyseliny, hořčík), jiné potřeby paní se špatně sloužící pamětí, skvrnami na rukou a velmi povadlou pletí (zde jsou na místě vyšší dávky lecitinu, DMAE a pyknogenolu, příp. doplnit také omega 3 kyseliny). Nebo jinak jestliže naše klouby (dost častý problém i u mladých obézních klientů) volají SOS, zvyšte si dávku omega 3 mastných kyselin a střídejte po 2 měsících v cyklech glukosamin sulfát (ideálně i s MSM a hyaluronovou kyselinou a celadrin komplex, podpořte tvorbu kolagenu vysokým příjmem esterifikovaného vitamínu C, atd.
  Bohužel v současnosti jsou dle nás potravní doplňky doporučovány víceméně náhodně dle vlivu reklamy či akce v lékárně. Takto, bez individuálního zacílení však nemohou přinést očekávaný efekt.
Nikdo neumírá stářím; umíráme na nemoci, které jsou obvyklé v pozdějším věku.
  Nikdo tím, že stárne automaticky nevypadá hůř. Chátráme, v důsledků vlivů jako jsou životní podmínky,  osobní duševní nastavení, genetické dispozice a podmínky životního prostředí okolo nás.
  Neustále narůstají důkazy o tom, že správná výživa v kombinaci s cíleným a rozumným užívání doplňků stravy snižuje zdravotní rizika a dokonce může zabránit vzniku dalších potíží.
  Nutriční přístupy nám mohou být nápomocny zejména při oslabení imunitního systému,  zlepšení vzhledu a duševní pohody, kardio potížích, prevence rakoviny, paměť, vzhled, artritidy v počátečním stádiu, gynekologických potížích.
  Nutriční rituál - rituály vytrhují z všednosti a přenášejí do nevšedního. Zavádějí Vás do momentálního, tedy přítomného, okamžiku uvědomění. Zaměřují Vaši pozornost a stimulují Váš organismus. Budete-li užívat i nutriční doplňky s plným uvědomováním si této činnosti, můžete posílit jejich účinnost a umocnit užitek. Jestliže dopředu předvídáte účinek nutričních doplňků, organismus produkuje více vlastních omlazujících látek, které s nimi spolupracují. Představujte si jak tato zdánlivě malá, ale mocná množství přispívají k tvorbě a obnově každé buňky Vašeho těla.
 OSLABENÍ IMUNITNÍHO SYSTÉMU
  Imunitní systém na optimální funkční úrovni reaguje přiměřeným způsobem na lokální ohrožení. Nereaguje přehnaně či nedostatečně. Proces stárnutí je svázán se změnou imunitních funkcí, která nás poté činí náchylnými k infekcím a rakovině. Schopnost rozlišovat mnoha způsoby mezi potenciální výživou a toxickými vlivy je základem zdravého imunitního systému a zdravého života. Mládnout a žít déle je tím podstatným, co uchovává imunitní systém.
ZLEPŠENÍ VZHLEDU
U nás se dozvíte a pokud naše doporučení přijměte, pak Vy sami i Vaše okolí uvidíte, jak je vzhled ovlivnitelný k lepšímu díky vybraným a účelně nasazeným potravním doplňkům. Také Vás naučíme jak utrácet méně za krémy při současné redukci a hlavně prevenci vzniku vrásek. Jak?
Máme mnoho osvědčených postupů a vybraných přípravků se stavených do kúr a cyklů tak, aby nezruinovali Vaši kapsu, naopak - naším cílem je, abyste tím, že se svěříte do naší péče ušetřili a zároveň vypadali lépe.
VÝŽIVA SRDCE
  Proč je nadbytek „špatného" cholesterolu tak špatný? Okysličené formy cholesterolu se ukládají v cévách, až může dojít k jejich zablokování.
  Antioxidanty a další látky (lecitin, omega 3 kyseliny aj.) mohou omezit tvorbu „špatného" cholesterolu a snižovat riziko srdečního infarktu.
  Přirozeně se vyskytující antioxidant, který si zasluhuje naší zvýšenou pozornost se jmenuje koenzym Q10 - tento v organismu přirozeně se vyskytující antioxidant podporuje funkci srdečního svalu, pomáhá lidem trpícím kardiovaskulárními nemocemi (jak preventivně, tak i kurativně). 
  Lecitin je látkou přírodního původu, vyskytující se např. v semenech (typicky sójové boby), je jedním z nejlepších produktů pro snížení hladiny LDL-cholesterolu (tj. ten "špatný" cholesterol). Současně pomáhá upravit vysoký krevní tlak a tím předejít vzniku srdeční nebo mozkové příhody.
  Pravidelný příjem omega 3 mastných kyselin snižuje hladinu triglyceridů v krvi a je důležitý nejen pro optimální funkci kardiovaskulárního systému, ale i pro zdravý imunitní systém, hydratovanou pokožku, snižuje tvorbu prostaglandinů atd.
  Stoupající hladina homocysteinu a cholesterolu je spojena se zvýšeným rizikem srdečního onemocnění. Tato aminokyselina-homocystein- urychluje vývoj aterosklerozy a zvyšuje pravděpodobnost krvácení. Kyselina listová (ideálně ve spojení s B6 a B12 vitamínem) redukuje množství homocysteinu v krvi.
  OCHRANA PŘED RAKOVINOU
  Existuje málo těžších situací v životě, v nichž může prevence dosáhnout tak vysoké odměny. Navzdory výzkumům si troufáme tvrdit, že je toho stále více, co o rakovině nevíme, než to, co o ní víme. Tato nemoc stále navzdory pokrokům zůstává na druhém místě v příčinách úmrtí.
  Strava a doplňky bohaté na antioxidanty a další látky mají vnitřní i vnější účinky proti toxickým látkám, které mohou nastartovat zhoubné bujení
  DOPLŇKY STRAVY A MOZKOVÁ ČINNOST
  Asi s námi budete souhlasit v tom, že dobrá paměť je pro zdravý život podstatnou záležitostí. Přítomnost antioxidantů, vysoká úroveň neurotransmiterů, dostatečný příjem hořčíku a vitamínů B, to vše chrání mozkové buňky před toxickými látkami, které paměť poškozují. Rozsáhlé výzkumy léta poukazují na vztah nízké hladiny vit. E, fosfatidů a potížemi s pamětí. Dostatečný přísun vitamínu E (nutný v organické formě) a vysoké dávky lecitinu dokáží být prevencí a také mírnit příznaky Alheimerovy choroby.
  Lecitin snižuje cholesterol a krevní tlak, pozitivně působí na paměť a klouby, urychluje regeneraci, zlepšuje využitelnost proteinů. V případě jeho nedostatku v organismu dochází k poruchám paměti a nervového systému, snížení imunity, zvýšení hladiny cholesterolu, krevního tlaku, zpomalení regenerace a dokonce i ke zvýšení opotřebení kloubů. Lecitin také snižuje toxický účinek alkoholu na játra, působí proti opilosti, dlouhodobější užívání lecitinu omezuje vypadávání vlasů a podporuje imunitu organismu, urychluje hubnutí.
Další látkou podporující prokrvení a tím i duševní svěžest jsou extrakty ze stromu ginkgo biloba.
Acetyl-L-karnitin a L-carnitin dokáží zvýšit hladinu acetylcholinu v organismu. Karnitin je důležitý k výrobě energie ve svalových buňkách a také u mozkových. Vedle toho dokáže karnitin posílit srdce a nervové funkce u lidí trpících cukrovkou.
 VÝŽIVA PRO ZDRAVÉ KLOUBY
Bolesti kloubů a artritida mohou nepříznivě působit na kvalitu Vašeho života a Vy se tak budete cítit a působit starší než jste.
Chemické látky známé jako cytokynetika jsou důležité při regulaci zánětu a mohou být ovlivňovány tuky a oleji, které konzumujete. Hromadící se studie poukazující na to, že zvýšený přísun omega 3 mastných kyselin může snížit zánětlivé reakce. Zvýšené dávky omega 3 mastných kyselin také chrání kardiovaskulární systém.
Glukosamin sulfát je přirozeným stavebním prvkem chrupavky. Podpůrné podávání kvalitního glukosaminu dokáže tlumit bolest a zlepšuje funkci kloubů v počátečních stádiích artrozy. Působí protizánětlivě při velmi malých nežádoucích účincích (nedoporučuje se při alergii na mořské plody).
Současně s glukosaminem je vhodné užívat také lecitin.


  

1 komentář:

  1. Podle mého super článek. Díky moc. Vzhledem k tomu, že už nepatřím mezi nejmladší, tak jsem se v poslední době docela začala zajímat o doplňky stravy podporující vitalitu. Koukala jsem, že jich je na trhu docela dost, ale zatím asi nejvíc mě zaujaly ty od Harmonela Nejsou sice nejlevnější, ale zase mají přírodní složení, což určitě preferuji.

    OdpovědětVymazat