středa 3. června 2015

Nejčastější omyly při čištění pleti.

  Správně vyčistěná pleť je základem pěkného vzhledu. Proto by ses měla vyhnout těmto chybám.

  Myslíš si, že je jedno, jak si pleť vyčistíš, hlavně, když to uděláš? Tak pozor, to není pravda. Špatným čištěním můžeš napáchat daleko více škody než užitku, protože si můžeš způsobit předčasné vrásky, ucpané póry a tvá pleť bude vypadat unaveně. Jestli chceš mít pleť čistou, ale také krásnou a zdravou, vyhni se těmto chybám.

  Všeho moc škodí

  Tohle samozřejmě platí vždy, a to i při mytí. Když se budeš koupat a čistit si pleť více jak dvakrát denně, zbavíš ji přirozeného mazu, což paradoxně povede k jejímu většímu maštění. A to určitě nechceš. Ideální je pleť čistit dvakrát denně, ráno a večer. Večer proto, aby se přes noc mohla zregenerovat a odpočinout si, ráno proto, abys ji zbavila prachu a nečistot z polštáře a připravila ji na líčení. 
  Pokud máš přes den pocit špinavého obličeje, opláchni se čistou, vlažnou vodou a lehce se osuš čistým ručníkem nebo papírovou utěrkou. Běžné mýdlo na pleť nepatří, narušuje totiž vrchní ochrannou vrstvu pokožky a nadměrně ji vysušuje.
  Dej si také pozor, jak dlouho máš čistící přípravky na obličeji. Často pleťová mléka, oleje a pěny obsahují látky, které tvé pleti prospívají a o to se rychlým smytím připravuješ. Nech produkty aspoň minutky působit, během té doby můžeš pleť lehce masírovat třeba kartáčkem nebo žínkou.

  Špatná kosmetika

  Snad každá holka miluje nakupování kosmetiky. Aby taky ne - produkty mají nádherné obaly, krásně voní, jsou v roztomilých baleních doplněných dárečky... Lákadel, které na nás výrobcI vymysleli, jsou stovky. Jenomže někdy jsme tak zaslepeny krásným obalem, že se ani nepodíváme, zda je kosmetika vhodná pro náš typ pleti a věkovou skupinu.Když si jdeš koupit nějaký nový výrobek, nevybírej podle vzhledu, zaměř se na to, pro jaký typ pleti je určena, jaké látky obsahuje a co umí. Nevíš-li si rady, neváhej se otázat prodavačky nebo své kosmetičky.

  Čisto nejen na obličeji

  Před odličováním si pečlivě umyj ruce, aby sis na vyčištěný obličej nenanesla další bakterie. Při odličování použij několik vatových tamponů, vždy, když jeden ušpiníš, vyměň ho za nový. Na tomhle skutečně nešetři.  
  Tampony vyměňuj tak dlouho, dokud ten poslední nebude zcela čistý.Při odličování rozhodně nezapomeň na krk a dekolt. Také tyto partie jsou náchylnější ke stárnutí, k němuž může dopomoci také zanedbaná péče.
  V čistotě udržuj i lahvičky, zejména kolem otvoru, kudy vytéká čistící směs vytéká. Hodně holek nechává lahvičky otevřené, a tak je mají celé zaprášené a při čištění si na obličej nanesou další bakterie. A jestli používáš různé štětečky, měla bys je pravidelně prát, stejně jako látkovou čelenku na vlasy.
  A ještě jedno pravidlo - se svou pletí, krkem a dekoltem zacházej jemně. Při čištění nedrhni, jen jemně stírej, protože zatím je tvá pleť mladistvá a pevná, ale to nebude trvat věčně a nešetrným zacházením si vrásky přivodíš dříve, než by to bylo nutné.


Žádné komentáře:

Okomentovat