úterý 22. září 2015

Pít či nepít to je ta otázka.


VODA + MINERÁLY

Dnešní doba je plná trendů, aktivního způsobu života a zdravé stravy. Často ale zapomínáme na to nejzákladnější, a tím je dostatečný příjem neslazených kvalitních tekutin.


Minerální voda obsahuje důležité minerální látky, jako je hořčík, vápník, draslík, sodík, jod či železo. Samotná voda je pak základem života. Dáte-li minerálce přednost před sladkými limonádami, ušetříte navíc na kaloriích a své tělo i více hydratujete.


voda.jpg

PROTI ÚNAVĚ A STRESU

Voda je skvělým bojovníkem proti únavě a stresu. Všechny naše orgány, včetně mozku, potřebují dostatek vody pro správné fungování. Jinak dochází k dehydrataci, která může vést k napětí.
Nedostatek vody totiž způsobuje vylučování kortizolu – hormonu stresu. Stres však může pocházet z různých zdrojů, a proto je dobré vzít si k vodě na pomoc také minerály. Například hořčík je pro tyto případy skvělým pomocníkem, protože má pozitivní vliv i na naši náladu.

STOP NEMOCEM

Nedostatek tekutin v těle může způsobovat i vyšší náchylnost k nemocem, jako je chřipka či rýma. Vysušené sliznice totiž ztrácejí svou přirozenou obranyschopnost a jsou tak vystaveny vyššímu riziku nákazy. Dehydratace a nedostatek některých minerálů však mohou být i faktorem způsobujícím mnohem závažnější onemocnění, jako je infarkt, cukrovka, mrtvice, nemoci srdce či obezita.

PRO KRÁSNOU POSTAVU

Snad každý by si přál mít navždy štíhlé tělo a obličej bez vrásek. To však nejde. Účinky ale potlačit můžeme. Správný pitný režim a dostatečný přísun minerálů napomáhá vyplavování toxinů, udržování vhodné váhy i pružnosti pokožky.
Minerální voda je přirozeným a nejlepším zdrojem minerálů. Jsou v ní totiž rozpuštěny ve formě iontů, které dokáže tělo lépe zpracovat. Ideální je pít minerálku s vysokým obsahem hořčíku a co nejnižším obsahem sodíku.

Co obsahují minerálky

Mg – Hořčík je základním prvkem pro tvorbu energie v živých organismech. Pomáhá fungování svalů a nervů, udržuje stabilní srdeční rytmus a silný imunitní systém.
Ca – Vápník je nejznámější asi pro svůj pozitivní vliv na pevnost a stavbu kostí. Prospívá také zubům a má vliv na nervovou soustavu, kde je důležitý zejména pro správné vedení nervových vzruchů.
K – Draslík je důležitý pro procesy růstu a dělení buněk. Spolu se sodíkem zajišťuje v těle správné hospodaření s vodou, vedení nervových vzruchů, kontrakcí svalů a udržování správného srdečního rytmu.
I – Jod potřebujeme hlavně pro správnou funkci hormonů, které mají vliv na tělesný růst a odolnost proti zátěži. Tento prvek zlepšuje i kvalitu kůže, vlasů, nehtů a zubů.
Fe – Železo je nezbytnou součástí hemoglobinu, tedy červených krvinek, které přenášejí kyslík ke všem buňkám v těle. Je i součástí řady enzymů a je nezbytný pro správnou funkci imunitního systému. Jeho nedostatek může vést až k chudokrevnosti. jak doplnit minerály - nejúčinějším způsobem ptejte se našich odborníků na našich stránkach Galvanoterapie a anti age.

Žádné komentáře:

Okomentovat