úterý 15. září 2015

Stárnutí je pomalá degenerace až zánik buněk - bojovník proti stárnutí Koenzym Q10

 Stárnutí je pomalá degenerace až zánik buněk způsobená mimo jiné opakovaným poškozováním buněčných struktur. Příčinou jsou z velké části toxické volné radikály. Jsou to nestabilní a vesměs škodlivé částice, které vznikají jako vedlejší produkt při látkové přeměně v buňkách. Velké množství volných radikálů se vytváří z cigaretového kouře, alkoholu, UV záření, smogu a při nadměrné fyzické námaze a stresu. Látky neutralizující (zastavující) účinek volných radikálů se nazývají antioxidanty.
 Koenzym Q10 je velmi účinný antioxidant. Navíc koenzym Q10 je v organizmu umístěn právě tam, kde jsou volné radikály produkovány.
Zejména srdce je náchylné ke ztrátám koenzymu Q10. To může negativně ovlivnit produkci energie a schopnost buněk odolávat poškození.
Podávání koenzymu Q10 formou doplňku stravy upravuje obsah koenzymu Q10 ve tkáních zpět na žádoucí úroveň. Zároveň může na buňky působit tak, že jejich vybavení odpovídá buňkám mladším.


oml.jpg


 Například: Obraz genů kosterních svalů starších lidí se změnil po podávání koenzymu Q10 směrem k obrazu, který je obecně nalézán u mladších jedinců .
Také v kůži se objevuje vytrvalý pokles koenzymu Q10 po dosažení maxima mezi 20 až 30 lety věku.
 Se zvyšujícím se věkem je pozorováno snížení obsahu koenzymu Q10 v různých tkáních.
 Stárnutí kůže se projevuje vráskami, poklesem pevnosti a náchylností k barevným změnám (zarudnutí, pigmentace). Dlouhodobá místní aplikace koenzymu Q10 v kosmetických přípravcích vede ke zmenšení vrásek a zpomalení tvorby nových. Koenzym Q10 je účinný proti poškozování kůže vlivem UV záření, snižuje poškozování buněk volnými radikály. Aplikace v podobě krémů spolu s užíváním doplňku stravy podporuje přirozenou obnovu buněk v hlubších vrstvách pleti. Zároveň se výrazně zlepšuje i pružnost a pevnost pleti.

Co mám jíst?

V lidském těle se tato látka v malém množství vytváří, je také dodávána potravou, především masem a mořskými produkty. Tato množství jsou však tak malá, že nestačí krýt případnou zvýšenou potřebu a musí být dodáván formou potravních doplňků.

Další možnosti využití.

Používá se při srdečním selhávání, angina pectoris, cukrovce, při vysokém krevním tlaku, současném podávání některých léčiv, které jsou toxické na srdeční sval (doxorubicin), chemoterapii nádorových onemocnění, rakovině prsu, degenerativních onemocnění mozku (Huntingtonova a Parkinsonova choroba), úbytku svalů, zvýšené únavnosti, chronickém únavovém syndromu, stimuluje imunitní systém u pacientů s virovými chorobami (AIDS), v některých případech ovlivňuje příznivě také mužskou neplodnost.

V případě zájmu o doplňky s touto velmi účinnou látkou nás kontaktujte na stránkách Galvanoterpie a anti age

Žádné komentáře:

Okomentovat